Uw behandelaar


Mijn naam is Marianne Platschorre, geboren in 1969. Ik ben moeder van twee kinderen van 9 en 11 jaar, en getrouwd met Patrick. In augustus 2017 zijn we vanwege het werk van mijn man naar Zeeland verhuisd. En het bevalt ons heel goed in "het Zeeuwse"!

Mijn interesse voor orthomoleculaire geneeskunde is begonnen in 2015 met het volgen van de module Voedingsleer bij Natura Foundation. Dit was één van de modules van de opleiding tot orthomoleculair therapeut, waarin voeding en het voedingspatroon centraal staan.

Voeding en de impact ervan op gezondheid hadden al vele jaren mijn aandacht. Altijd gedacht dat ik best een goed beeld had van gezonde voeding en wilde er meer van weten. Tijdens het volgen van deze module Voedingsleer, die gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek, ontdekte ik dat mijn voedingspatroon toch nog aardig wat verbetering kon gebruiken.

Door mijn eigen voedingsgewoonten onder de loep te nemen en aan te passen, ben ik energieker geworden en heb minder vaak last van hoofdpijn. Het valt me trouwens op dat wanneer ik anderen vraag of ze gezond eten, bijna iedereen zegt van wel. En, wat versta je onder gezond eten? Nu wordt het meestal interessant en blijkt er nog veel uitleg nodig over welke voeding ons daadwerkelijk voedt. Aan de hand van diverse coachingstechnieken help ik anderen graag om hierin meer inzicht te krijgen en hun eetpatroon te veranderen. 

Na de module Voedingsleer ben ik door het gezondheidsvirus aangestoken, heb de opleiding orthomoleculaire therapie en HBO medische basiskennis afgerond en volgde diverse cursussen waaronder “Bloedwaarden interpreteren”. Aansluitend heb ik de 3-jarige opleiding klinische PNI bij Natura Foundation gevolgd. Met de boeiende lessen van dr. Leo Pruimboom. Tijdens deze opleiding leer je hoe meervoudige chronische ziektes kunnen ontstaan, deze op unieke wijze in kaart te brengen en hoe ze bij de oorzaak aan te pakken, aan de hand van casuïstiek en wetenschappelijke artikelen van uiteenlopende vakgebieden. Meer informatie over kPNI vindt u hier.

Fascinerend hoe ziektes, eigenlijk overlevingsstrategieën, ontstaan en welke mechanismen hieraan ten grondslag liggen. Het is wonderbaarlijk om steeds meer te ontdekken hoe ons lichaam functioneert en hoe geneeskrachtig de natuur kan werken. Ik krijg er energie van om dit vervolgens uit te leggen aan de cliënt en hem of haar te ondersteunen in herstel middels coaching, gezondheidsadvies en oplossingsgerichte korte therapie. Samen op weg naar een optimale gezondheid!

Hierbij nodig ik u van harte uit om een reactie achter te laten. Stel gerust uw vraag of neem contact op voor het maken van een afspraak.